Kako izbrisati Netflix zgodovino ogledov


netflix vse zanič
Grinvalds / 123RF

Ali delite račun Netflix s prijatelji ali družino in ne želite, da vedo, da ste gledali Cobbler? Je eden od vaših cimerjev še vedno prijavljen, da gleda čudno anime? Ali pa ste preprosto utrujeni od Netflixovih priporočil, ki jih ne označite.

Obstaja veliko razlogov, zaradi katerih boste morda želeli počistiti zgodovino gledanja v Netflixu, in na srečo je postopek za to neverjetno preprost – tudi če ni takoj očiten. Vsakdo ima v svojih omarah pretočne skelete, zato nadaljujte in očistite svoje. Zgodbo ogledov v storitvi Netflix lahko izbrišete.

Korak 1: Najprej se prijavite v svoj račun Netflix s svojim izbranim brskalnikom. Ker je vaša zgodovina ogledov specifična za vaš individualni profil, se morate prepričati, da ste izbrali pravi profil, če je pod vašo prijavo več uporabnikov. Če ste pomotoma izbrali napačen profil, ne skrbite, lahko v spustnem meniju v zgornjem desnem kotu izberete drugo.

brisanje zaslona čakalne vrste netflix 1

2. korak: Nato pojdite na prej omenjeni spustni meni v desnem kotu in izberite gumb z oznako Vaš račun.

izbrisati netflix čakalno vrsto zaslona 2 in pol

3. korak: Ko se pojavi, se pomaknite navzdol do razdelka Moj profil in kliknite modro povezavo z oznako Dejavnost pregledovanja. To vas bo pripeljalo na stran, ki prikazuje vse, kar ste si ogledali.

brisanje zaslona čakalne vrste netflix 3

4. korak: Na skrajni desni strani vsakega vnosa bo X.

brisanje zaslona netflix 4

S klikom na ta X boste izbrisali vnos iz zgodovine (in s tem odpravili morebitne posledice, ki bi jih lahko imelo na vaše osebno priporočilo). Vendar lahko traja do 24 ur, da sprememba začne veljati.

brisanje zaslona čakalne vrste netflix 5

Nekaj, kar morate imeti v mislih: Za televizijske oddaje bo vsaka epizoda navedena posamezno, označena po sezoni in naslovu epizode. Če kliknete X na eni oddaji, bo ta določena epizoda odstranjena. Nato boste prejeli poziv, ki vas bo vprašal, če želite odstraniti celotno serijo, hiter klik pa bo naredil prav to.

brisanje zaslona čakalne vrste netflix 6

5. korak: Želite zbrisati celotno zgodovino ogledov? Netflix v resnici nima možnosti za to v vašem profilu, vendar je najboljša rešitev, da v celoti izbrišete svoj profil in začnete sveže! To storite tako, da se odpravite v Netflix in se prijavite, nato pa namesto izbire profila izberite Manage Profiles (Upravljanje profilov).

Profil brisanja za Netflix

Kliknite ikono svinčnika na profilu, ki ga želite izbrisati, in izberite Izbriši profil (to morate storiti dvakrat za potrditev). Nato kliknite Dodaj profil in vnesite ime, ki ga želite uporabiti za vaš sijoč nov profil.

In to je vse! Zlorabljeni naslovi – ali epizode – bodo odstranjene iz vaše zgodovine in nihče ne bo vedel za vašo skrivnostno ljubezen do Veseli drevesni prijatelji.

Če ste našli ta članek koristno, boste morda želeli preveriti naš vodnik o tem, kako prenesti filme iz Netflix, kot tudi naše izbire za najboljše TV oddaje na Netflix in najboljše filme na Netflix. Veselo pretakanje!